Az 1401. sz. út 34+763 km szelvényben lévő Halászi Mosoni – Duna híd átépítése

Az 1401. sz. út 34+763 km szelvényben lévő Halászi Mosoni – Duna híd átépítésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás lezajlott, elkezdjük a beruházást!

A beruházás bemutatása:
A 1401. jelű út a 34+763 km szelvényben keresztezi a Mosoni-Dunát. Az 1906-ban épült 45,00 m-es acélhíd 1992-ben – túlméretes jármű ütközésének következtében – a mederbe omlott. A roncskiemelést követően a meglévő alépítmények felhasználásával, vasúti provizórium átalakításával biztosították a közúti átkelés lehetőségét. A rendkívül rossz állapotú provizórikus hídszerkezet helyett új, korszerű közúti hidat építünk.

A beruházás jelen állása:
Ebben az évben megkezdődik az acélszerkezet gyártása, a helyszíni munkálatok 2009. tavaszán kezdődnek. A munkálatok 2009. tavasza és 2010 tavasza között zajlanak: nevezett időszakban a közúti közlekedés az 1406. j. úton, Máriakálnokon keresztül történik.

A terelőút fenntartási kötelezettségei a Magyar Közút Kht.-hoz tartoznak. A szervezet, írásos tájékoztatást kapott arról, hogy a kivitelezés ideje alatt a terelőút megnövekedett forgalmára tekintettel a fenntartási kötelezettségét megkülönböztetett figyelemmel lássa el, továbbá a Kisalföld Volán is azon tényről, hogy a 1401. jelű út lezárásra kerül, és a buszközlekedés módosított menetrend szerint, az 1406. jelű úton történhet.

A beruházás adatai:
Beruházó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Kivitelező: HH Duna-híd Konzorcium


A rövid tájékoztatást eljuttattam a média képviselőinek is, kérve a lakosság szíves tájékoztatását.



Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető