JELENTÉS – Tárnok Székesfehérvár vonalszakasz

Jelentés a Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítéséről

Tárnok – Martonvásár állomásköz:
Elkezdődött a Martonvásár állomás előtti ívek végleges állapotra való szabályozása. Ezzel párhuzamosan a felsővezeték átépítése is folyik.

Martonvásár állomás:
A végponti (Székesfehérvár felőli) kitérőkörzet jobb oldalának átépítésével befejeződött az állomás vágányhálózatának átépítése. Az új gyalogos aluljáró belső burkolási munkái, liftek elhelyezése folyamatban van. Folyik a perontetők szerelése.

Martonvásár – Kápolnásnyék állomásköz:
Befejeződött az új felsővezetéki oszlopok állítása, április 20-tól mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Baracska megállóhelynél, a Váli völgyben elkezdődött a kétoldali támasztótöltések építése, melyekbe mintegy 75.000 m3 anyag kerül, a jelenlegi magas töltés állékonyságának biztosítására.
Pettend megállóhelyen elkészült az aluljáró vágányok alatti szerkezete, a provizóriumok kiemelésre kerültek. Folyik a két rámpa földmunkája, betonozása.

Kápolnásnyék állomás:
Folyik az állomás átépítésének előkészülete, a rakodóterület és a GMPSZ telep kiürítésével.

Kápolnásnyék – Gárdony állomásköz:
Velence megállóhelynél elkezdődik az új gyalogos aluljáró építése a 7. sz. főút alatt, mely a főút terelésével, kisebb forgalomkorlátozással jár.
Velencefürdő megállóhely új gyalogos aluljáró belső burkolási munkái, lépcsők kialakítása zajlik.
A gitáros emlékhelynél épülő gyalogos aluljáró szigetelése után a belső betonozási munkák vannak folyamatban.
Az állomásközben folytatódik a zajcsökkentő elemek elhelyezése.

Gárdony állomás:
Folyik az új gyalogos aluljáró Keszeg utca alatti szakaszának építése. A kivitelezés a Keszeg utcán forgalomkorlátozással jár. Április 30-tól a parkoló felét visszaadtuk a forgalomnak. A munkálatok nyáron szünetelnek, május 31-re a Keszeg utca helyreállított burkolattal járható lesz.
A felújított gyalogos felüljáró utómunkálatai folynak, a felüljárót a gyalogos forgalom részére május 30-ig átadjuk.

Gárdony – Dinnyés állomásköz:
Átadásra került az új jobb vágány. Április 28-án elkezdődött a bal vágány átépítése, jelenleg a régi vágány bontása folyik. Agárd megállóhely peron jobb oldala ideiglenes burkolattal került forgalomba. A végleges burkolat a bal vágány átépítése, és a megállóhelyi épület újjáépítése után készülhet el.
Folyamatban van Új-Dinnyés megállóhelyen az új gyalogos aluljáró szerkezet építése. A vonatok május 30-tól már az új megállóhelyen állnak meg Dinnyés állomás helyett.
Az állomásközben minden gyalogos és közúti átjáró nyitva van, lezárásuk az átépítés üteme szerint legfeljebb egy-egy napra várható.

Dinnyés állomás:
Befejeződött az állomás bontása, átalakítása nyílt vonali forgalmi kitérővé.
Elkezdődött az útátjáró átépítése, melyet június 18-án adunk vissza a közúti forgalomnak. A vonatokra a vágányok melletti ideiglenes peronokon lehet felszállni, május 30-ig.

Mellékvonal, Pusztaszabolcs – Székesfehérvár szakasz:
Folyamatban van a vízelvezető árkok, rézsűk rendezése, a környező terület rendezése. Befejeződött a vágányok szabályozása. Folyik az új útátjáró sorompók felszerelése.

Börgönd – Szabadbattyán szakasz:
A pálya felújítása megtörtént. Folyamatban van az útátjárók felújítása.

A teljes munkaterületen folyamatos a kisműtárgyak (kerethidak, boltozatos hidak, átereszek) felújítása, a kapcsolódó mederrendezés, valamint a vízelvezető árkok rendezése.

Kapcsolódó multimédia

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308