Hamarosan épül a 67. sz. főút Kaposfüred elkerülő – kihirdetésre került a kivitelező

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon eredményt hirdetett a 67. sz. főút Kaposfüred elkerülő szakasz kivitelezésével kapcsolatban.

A kiírt tenderre hét pályázat érkezett, melyek közül öt érvényes volt. A beruházás a Magyar Aszfalt Kft. kivitelezésében fog megvalósulni, a szerződéses összeg: 1.984.432.342,- Ft + Áfa.

A hamarosan épülő, Kaposfüred városrészt elkerülő út a 67. sz. főút Kaposvár és az M7 autópálya közötti térségben megvalósuló komplex fejlesztés első eleme. Jelen elkerülő utat követi a jelenleg tervezési fázisban lévő Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta, Somogybabod települések elkerülő útjai, valamint a fennmaradó, Kaposvár és az M7 autópálya közötti szakaszok 11,5 tonnás burkolat megerősítése is.

A tervezett út célja az, hogy Kaposfüred nyugati oldalán a 67. sz. főút elkerülje a várost, ezáltal az áthaladó forgalom gyorsan és a lakosság nyugalmának zavarása nélkül haladhasson tovább. Ennek a kiépítésnek a megvalósításával a városrész autók általi környezet- és zajszennyezése jelentősen csökken, az eljutási idő lerövidül.

A beruházás során országos közút elkerülő út építésének kiviteleztetése valósul meg, ebből 1 km 2 x 2 sáv és 3,8 km 2 x 1 sávos aszfalt burkolatú út. A fejlesztés tartalmaz 3 db körforgalmú csomópontot és 2 db különszintű keresztezést is. A projekt a Közlekedési Operatív Program részeként kerül megvalósításra Útpénztár előfinanszírozással.

Az átadás 2010. negyedik negyedév végére várható.