JELENTÉS

A 85. SZÁMÚ FŐÚT ENESE TELEPÜLÉS ELKERÜLŐ SZAKASZÁNAK KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAIRÓL

NAGY KAPACITÁSSAL FOLYTATÓDOTT A TÖLTÉSÉPÍTÉS, AMELYET AZ ESŐZÉS TÖBB ALKALOMMAL MEGSZAKÍTOTT


Az októberi hónapban a nyomvonal által érintett közműveknél (gáz, víz, elektromos és hírközlés) elhárult a területszerzéskor, illetve kisajátításkor megszerzett állami területek tulajdonosváltás földhivatali átvezetésekor jelentkezett probléma. Ennek eredményeképpen a Vállalkozó a kiváltáshoz, átépítéshez szükséges vezetékjogi, szolgalmi ügyintézést folytathatta.
Az Enese-Bezi DN 200 KMPVC víznyomó vezeték kiváltása, átépítése megtörtént, a fertőtlenítés, nyomáspróba eredményesen lezajlott, az élőre kötést az üzemeltető „Pannon-Víz Zrt.” szakemberei napokon belül el fogják végezni. Az elkerülő út nyomvonala által érintett gázelosztó vezetékek kiváltásának, és a Rábapatonai gázfogadó állomás átépítésének munkái a szakalvállalkozónak történő 2009. november 30.-i munkaterület átadással megkezdődnek.
A töltésalapozás, talajcsere munkáihoz és a cél-kitermelőhelyről történő nagytömegű töltésépítéshez Vállalkozó nagy gépi kapacitást rendelt. A munkákat több esetben esőzés szakította félbe. Az átázott felület kiszáradása után folytatódhatott csak az építés.

Az elkerülő út nyomvonalán öt híd épül, mindegyik hídnál elkészült a próbacölöp, november hónapban megtörténtek a próbaterhelések. Jelenleg a próbaterhelések eredményeinek kiértékelése zajlik. A hídépítési betonkeverékek próbakeverései a HOLCIM győri és csornai betongyárában befejeződtek.  A szükséges hídgerendák előregyártását a Ferrobeton Zrt. végzi.

Rábapatona ideiglenes megközelítését szolgáló terelő út várhatóan december második hetében készül el.


Üdvözlettel,


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308