Jelentés – M0 déli szektor bővítés – 2010. április

JELENTÉS AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTOR BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2010. ÁPRILIS HAVI HELYZETÉRŐL Egyre nagyobb erővel folynak az M0 útgyűrű déli szektorának bővítési munkái

M1 – M6 közötti szakaszon – áprilisban folytatódtak a nagytömegű földmunkák. A töltés építéseknél tömörítéseket végeznek, a bevágásos szakaszokon a tükörszint készítés is megkezdődött. Ez azt jelenti, hogy az arra autózók, már a régi pályával egy szintben látják az új szakasz egyes részeit.

Elkezdődtek a hídépítési munkák a Diósdi- és a Dulácska völgyhidaknál. A Dulácska völgyhíd alatt elkészült egy kerülőút, mely biztosítja az építkezés ideén a híd alatti közlekedést.

Jól halad a jelenlegi pálya melletti támfal építése is. A cölöpözés már elkészült, most a cölöpösszefogó gerendák betonozása készül.

Az M6 – 51. sz. főút közötti szakaszon az előkészítési munkák és az engedélyek beszerzései folynak. A lakossági tájékoztatás során a kivitelező elmondta, hogy májusban megkezdődnek az építkezéssel érintett utak és épületek állapotfelvétele, majd nyár elején a tényleges építési munkálatok.

Az 51. sz. főút – M5 szakaszon új nyomvonalra kerül az M0 útgyűrű forgalma, a jelenlegi sarokforgalom kiküszöbölése végett. Az új nyomvonal szinte teljes szakaszán folynak a munkák. Földmunkák: humuszleszedések, az alkalmatlan fedőréteg eltávolítása, talajcsere.
Az 51. sz. főúti csomópontban záportározót létesítenek.

Az M0 útgyűrű déli szektorának bővítésével járó feladatok ellátása során forgalmi korlátozások várhatóak, melyről mindig időben értesítjük a lakosságot.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308