Jelentés – M43 – 2010. április

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2010. ÁPRILISI HELYZETÉRŐL Április 1-jén az akkori kiépítettséggel átadásra került az M43 autópálya első, több mint 4 kilométeres szakasza az 5. sz. főút és a 4519. jelű összekötő út között, a Csongrádi úti csomóponttal együtt.

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán április 1-jén az akkori kiépítettséggel átadásra került az autópálya Csongrádi úti csomópontja, lehetővé téve az autópálya 5. sz. főút és 4519. jelű összekötő út közötti szakaszának használatát.

Az autópálya 7+500 és 8+600 kilométerszelvényei között a jobb és bal pályán a védőréteg építése és a cementstabilizáció készítése, továbbá a jobb pályán az útalap betonozási munkálatai zajlottak.
 
A B1 jelű hídon a hídszegély, a B2 és B4 jelű hidakon pedig a hídszegély és az úszólemez betonozása folyt. A B6-on pillér-, szárnyfal- és fejgerenda-betonozás zajlott.

A II. szakaszon a Tisza-híd építése továbbra is teljes kapacitással folyt: a jobb parton a 11. elempár, a bal parton pedig a 13. elempár építése kezdődött el. A jobb parti ártéri hídon megkezdődött a szegélyépítés. Folytatódott továbbá az acélszerkezetek végleges korrózióvédelme, a kis hidakon pedig megkezdődtek a szigetelési munkák.

Az útépítési munkák során a pályaszerkezeti, illetve az aszfaltozási munkák előkészületei zajlottak.

Az M43 autópálya III. szakaszán április hónapban folyamatos volt a főpályán a töltésépítés, javított földmű építés és a védőréteg építés.

Az autópálya alatti vízépítési munkák (hosszcsatornák, keresztcsatornák, szivárgók építése) is megfelelően haladtak. A H11 jelű hídon elkészültek a közbenső pillérek, a szakaszon található többi hídon pedig befejeződött a felmenő szerkezetek építése.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308