JELENTÉS

A 85. SZÁMÚ FŐÚT ENESE TELEPÜLÉS ELKERÜLŐ SZAKASZÁNAK KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAIRÓL

BEKÖSZÖNTÖTT A TÉL, AZ ESŐZÉSEKET HAVAZÁS, MAJD NAGY HIDEG KÖVETTE – A BERUHÁZÁS TÉLI ÜTEMRE ÁLLT ÁT

A nyomvonal által érintett közműveknél (gáz, víz, elektromos és hírközlés) további előrelépés tapasztalható. Az Enese-Bezi DN 200 KMPVC víznyomó vezeték kiváltása, átépítése megtörtént, a fertőtlenítés, nyomáspróba eredményesen lezajlott, az élőre kötést az üzemeltető Pannon-Víz Zrt. szakemberei elvégezték.
Az elkerülő út nyomvonala által érintett gázelosztó vezetékek kiváltásának, és a Rábapatonai gázfogadó állomás átépítésének munkái a szakalvállalkozónak történő 2009. november 30.-i munkaterület átadással megtörténtek. A Konzorcium a munkálatokat megkezdődte és december hónapban az ütemterv szerinti készültséget a nem kedvező időjárás ellenére elérte.
A hónap közepén beköszöntött nagy hideg miatt a talajcserés/töltésalapozásos, és töltésépítéses szakaszokon, valamint a hídháttöltés építések helyszínein az építési munkálatok leálltak. A kivitelező az elkerülő út nyomvonalában és a nyomvonalon kívüli szállító utak karbantartását, valamint a szükséges helyeken víztelenítési munkákat végzett a hónap hátralévő munkanapjain.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308