Újra zavartalanul járható a pusztaszabolcsi Adonyi úti átjáró

Az Ercsi elágazás és a Pusztaszabolcs állomás közötti vasúti pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan átépült az Adonyi úti átjáró. Az októberben bevezetett terelést a mai napon megszüntették, így a csomópontot zavartalanul használhatják a közlekedők.

A kiépülő nyíltvonali Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítésére kerül sor 12,2 km hosszon. Az átépülő pálya 160 km/h sebességgel, 225 kN tengelyterheléssel lesz járható. A projekt keretén belül Iváncsa állomás és Pusztaszabolcs állomás is átépül, a teljes szakasz 160 km/h pályasebességre került átépítése. Az állomásokon és a megállóhelyen 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek, korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. Az állomások és megállóhelyek körzetében P+R parkolók, valamint kerékpártárolók létesülnek. A zaj- és rezgésvédelem szempontjából szükséges helyeken zajárnyékoló falak épülnek. A meglévő műtárgyak részben átépülnek, felújításra kerülnek és új műtárgyak létesülnek

A szakasz kivitelezését az E-P Konzorcium végzi nettó 38 milliárd forint értékben.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.