„Nagysebességű vasúttal Varsó felé – Velocity for You” szakmai konferencia

A NIF Zrt. és a TRENECON Tervező és Tanácsadó Kft. közös szervezésében 2020. szeptember 8-án sikeresen lezajlott a „Nagysebességű vasúttal Varsó felé – Velocity for You” szakmai konferencia.

A döntéshozók és önkormányzatok, valamint az érintett szervezetek számára létrehozott rendezvény előadói rámutattak a Budapest-Varsó nagysebességű vasúti fejlesztés szakpolitikai hátterére, annak korszerűsítésével elérhető gazdaságfejlesztési hatásokra, valamint a projekt legfőbb szándékára: Magyarország és a V4 partnerországok csatlakozzanak a nyugat-európai nagysebességű hálózathoz. Továbbá bemutatásra kerültek a készülő megvalósíthatósági tanulmány első eredményei és a nagysebességű vasút politikai szinten is támogatott nyomvonalváltozata. A V4 országok részéről a meghívottak a koronavírus okozta helyzet miatt online követhették az eseményeket.

A konferencián Kiss-Parcius Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, valamint Dr. Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár köszöntője után a megjelentek a következő előadóktól kaptak tájékoztatást a szakmai háttérről:

  • Vitézy Dávid, vezérigazgató – BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.
  • Dr. Homolya Róbert, elnök-vezérigazgató – MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
  • Nyul Zoltán, beruházási vezérigazgató-helyettes – NIF Zrt.
  • Balogh Zsuzsanna, Perjés Tamás, Fürstand Attila PhD, Kaderják Péter – Trenecon Kft.
  • Asbóth Szabolcs – Bersényi Ágoston – FŐMTERV Zrt

Az érdeklődők az előadások anyagait és további információkat a https://www.nsvkonferencia.hu/ oldalon találnak.

2020. szeptember