Újabb szakértői vizsgálat méri fel az M0 egyik hídjának állapotát

Az M0 autóút déli szektorának folyamatban lévő felújításához kapcsolódó műszaki ellenőrzés nyomán az M1 autópálya felé vezető oldal Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídján további átfogó vizsgálat vált szükségessé. A híd állapotának alapos felmérése érdekében újabb független mérnöki vizsgálat indul a közeljövőben.

Az érintett oldal 30 éves hídján az M0 beruházás miatt jelenleg nincs gépjárműforgalom. A térségben közlekedők az elkülönült tartószerkezeten álló, néhány éve megépült jobb pálya hídján (a Nyíregyháza felé vezető oldalon) 2×2 sávon folyamatosan haladhatnak.

 

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az előkészületek előre haladásával rendszeres tájékoztatást ad a szakértők kiválasztásáról, a vizsgálat megkezdéséről, befejezésének várható idejéről. Az eredmények ismeretében válik megítélhetővé, hogy szükséges-e az eddig elvégzetteken kívül bármiféle beavatkozás, és ha igen, az milyen műszaki tartalommal és ütemezésben valósulhat meg. A legfontosabb cél, hogy a közlekedők hosszú távon is – legalább további 30 évig – biztonságosan használhassák az M0 autóút hídját.