Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. sz. főút és 86. sz. főút közötti szakasz megvalósításának előkészítése, valamint az M1 autópálya Moson pihenőhely átépítésével új autópálya csomópont megvalósításának előkészítése

A projekt három fő részből áll:

- A 2.920 m hosszú déli tehermentesítő út az 1. sz. főút és a 86. sz. főút összekötésével a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg 2x1 sávon. A kivitelezés folyamatban van.

- Új autópálya csomópont került megtervezésre az M1 autópálya és a 8505. jelű út keresztezésében, a jelenleg is üzemben levő Moson pihenőhelyhez kapcsolódóan. A tervek műszaki tartalma alapján a pihenőhelyen belül összességében 2.266 m új út fog kiépülni. A kiviteli tervek elkészültek és a kivitelezéshez szükséges hatósági engedélyek is megszerzésre kerültek.

- A 8505. jelű út rekonstrukciója az összekötő út 1. sz. főút (Mosonmagyaróvár) – M1 autópálya – Mosonszolnok közötti szakaszán került megtervezésre, mely magába foglalja az út pályaszerkezetének felújítását, a padka és a vízelvezetés helyreállítását 5.791 m hosszú szakaszon. A kiviteli tervek elkészültek és a kivitelezéshez szükséges hatósági engedélyek is megszerzésre kerültek.

Adatok
Projekt típusa Út
Kialakítás típusa Új nyomvonal (2x1 sáv)
Különszintű forgalmi csomópont
Új nyomvonal (2x1 sáv) 10977 méter
Érintett megyék Győr-Moson-Sopron megye
Érintett települések Mosonmagyaróvár
Kivitelező STR Mély- és Magasépítő Kft.
Fázis Kivitelezés
Kivitelezés kezdete 2022. január
Kivitelezés várható befejezése 2024. január
A kivitelezés szerződéses összege 4 597 549 601 Ft
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. augusztus