Miskolc tehermentesítő I. (Vörösmarty u.) és II. ütem ( Y híd) megvalósítása

Miskolcon a Vörösmarty utca kapacitásbővítő fejlesztése valósul meg, kanyarodó sávok építésével mintegy 570 m hosszban. Új, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalom épül a Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont helyén. A Soltész Nagy Kálmán és a Vörösmarty utca keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont átépítésre kerül, új kanyarodó sávok kialakításával.

Előregyártott és monolit vasbeton szerkezetű, vasút feletti, 12+4 támaszú, három ágú (úgynevezett Y-híd) valósul meg 268+69 m szerkezeti hosszban.

Továbbá megépítésre kerül a Kisfaludy utca korrekciója  175 m hosszban, a Vörösmarty utca új szakaszának kialakítása 160 m hosszban, egy új jelzőlámpás csomópont kialakításával, továbbá a Pfaff Ferenc utca akadálymentes megközelítését biztosító útszakaszok, egy szintbeni csomópont, valamint egy 100 férőhelyes P+R parkoló kialakításával.

A Kisfaludy utca lezárását megelőzően a Csokonai Vitéz Mihály utca meghosszabbítása átadásra került, mely alternatívát biztosít Miskolc belvárosának megközelítésére.

Adatok
Projekt típusa Út
Kialakítás típusa Négynyomúsítás
Négynyomúsítás 1039 méter
Érintett megyék Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Érintett települések Miskolc
Kivitelező HE-DO Kft
Fázis Kivitelezés
Kivitelezés kezdete 2019. október
Kivitelezés várható befejezése 2022. október
A kivitelezés szerződéses összege 13 498 044 888 Ft
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2020. április

2019. október