A TERVEK SZERINT HALAD A 813. SZ. FŐÚT GYŐR KELETI ELKERÜLŐ MEGÉPÍTÉSE

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője, Győr-Moson Sopron megye fejlesztési biztosa a jelenleg zajló munkákról tartott sajtótájékoztatót.

A Győr keleti elkerülő, befejező 5,2 kilométeres szakaszánál jelenleg pályaszerkezet építés, padkaépítés, rézsű humuszolás, szegély- és térkőépítés valamint csőátereszépítés van folyamatban. A munkálatok a főpálya mellett a 14. sz. főút valamint a 1301. j. út korrekciós szakaszainak építésénél folynak. A 14. sz. főúton a munkálatok miatt egy terelőút kialakításra volt szükség.

A 395 méter hosszú Mosoni-Duna hídnál az ártéri résznél szigetelési, szegélyépítési és pályalemezépítési munkák, a szerelőtéren a mederhídelemek összeszerelése (lakatos munka, hegesztés, festés) zajlanak és továbbra is készülnek a segédjármok a híd betolásához.

A Vízügyi kezelő út feletti műtárgyon a betonfelületek védőbevonatainak felvitele történik. A Bácsai csatorna feletti műtárgyon pótpadka építése van folyamatban.

A nagytömegű töltésanyag beszállításokat a kivitelező befejezte. Jelenleg a Mosoni-Duna árvízvédelmi töltéséhez van anyagbeszállítás.

Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő azt mondta: Nagyon örülünk annak, hogy a tervek szerint halad a Győr keleti elkerülő építése. Várhatóan így 2018 II. félévre a gépkocsiforgalom jelentős része erre az útvonalra terelődik a város belső kerületeiből.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg, magyar költségvetési forrás felhasználásával. A Győr elkerülő harmadik szakasz kivitelezését az SHS Konzorcium (tagjai: STRABAG Általános Építő Kft., Hódút Kft. és STRABAG AG) végzi, a kivitelezés nettó összege 14,85 milliárd forint.

813. sz. főút I. ütem (Győr keleti elkerülő)

 

2017. szeptember