H6-os ráckevei HÉV vonal fejlesztésének előkészítése

A H6-os ráckevei HÉV fővárosi kötöttpályás hálózatba való integrálásához szükséges egyesített megvalósíthatósági tanulmány és költség-haszon elemzési dokumentum (MT és CBA) elkészítése.

A projekt célja a H6-os ráckevei HÉV vonal Budapest és elővárosának közlekedési rendszerében betöltött helyzetének felülvizsgálata, fejlesztésének és az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba való integrációja feltételrendszerének megteremtése oly módon, hogy a vonal összhangban legyen a dél-pesti városfejlesztési beruházások terveivel, illetve tekintettel legyen a jövőbeni utazási szokások és az utasszám változásával járó potenciális fejlesztési igényekre.

Az egyes kiemelt projekteknek az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretében előkészítési célú projektként történő nevesítéséről, valamint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1247/2016. (V. 18.) Korm. határozat módosításáról szóló 1563/2018 (XI. 10.) Korm. határozat alapján a HÉV vonalak fejlesztésért a KKBK Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. konzorciuma a felelős.

Adatok
Projekt típusa Vasút
Kialakítás típusa Állomás/megálló korszerűsítése, felújítása
Felújítás két vágány
Egyéb
Felújítás két vágány 40100 méter
Egyéb Kétvágányú HÉV vonal átalakítás
Érintett megyék Budapest megye, Pest megye
Érintett települések Budapest, Dunaharaszti, Ráckeve, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmklós, Szigetújfalu, Tököl
A projektben részt vett tervező(k) Trenecon - Utiber - Főmterv - Infraplan
Fázis Befejezett előkészítés
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.