Kibővült a győri Szauter Ferenc utcai csomópont

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével, a „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt keretén belül átépítette a győri Szauter Ferenc utca - Nagy Imre út találkozásánál lévő csomópontot. A kibővített turbó körforgalom átadó ünnepségén Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: kiemelten fontos közlekedési csomópontban valósult meg a fejlesztés

A körforgalom kapacitása megnövekedett, a korábban előfordult forgalmi torlódások pedig jelentősen csökkennek a két sávos turbó körforgalmúvá bővített csomópontnak köszönhetően. A forgalmi irányok szétválasztódtak, direkt kapcsolat alakult ki a 83. sz. főút felől a belváros felé.
A körforgalom térségében 2 sávosra bővítettük a 83. sz. főút Szauter Ferenc utca és Nagy Imre út közötti szakaszát. A beruházás során átépítettünk 3 buszöblöt. A meglévő közvilágosítás is korszerűbbé vált: LED-es térvilágítást építettünk ki. A kivitelezés során összesen 675 m3 aszfaltot építettek be a szakemberek. A beruházás során 750 db cserjét ültettek el, így a körforgalom környéke is megszépült, rendezetté vált.
Kara Ákos, az NFM államtitkára az ünnepélyes átadáson elmondta: „Időben átadott beruházást zártunk most le, amely napi 32 ezer autó és tehergépjármű áthaladását gyorsítja meg. A Szauter utcánál megvalósult új, kibővített csomópont mellett örülhettünk még idén többek között a Győr-Csorna elkerülőnek is.”
Borkai Zsolt, Győr polgármestere hozzátette: „Az elmúlt időszakban, – hasonlóan a Szauter utcai körforgalomhoz-, több olyan fejlesztés valósult meg, amely nélkülözhetetlen a térség és Győr számára.”
Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „2015 év végéig országosan 340 km autópályát, 1100 km közutat építettünk, újítottunk föl. Az utolsó idei, szintén szerződés szerinti határidőre elkészült csomópont átadásánál elmondhatjuk, hogy a NIF Zrt. az idei évre vállalt útfejlesztési kivitelezési feladatait határidőre, hiánytalanul teljesítette.”
A fejlesztés a NIF Zrt. beruházásában, a Vértes Aszfalt Kft. kivitelezésében, nettó 149.490.043 millió forint értékben valósult meg, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.