Biztonságossá vált a Palánki úti csomópont

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével, a „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt keretén belül átépítette a szekszárdi, 56. sz. főút - 5112. számú összekötő út - Palánki út körforgalmi csomópontot. Az új körforgalmú csomópont átadása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón részt vett Horváth István országgyűlési képviselő, Ács Rezső Szekszárd polgármestere és Kardos Gábor, a NIF Zrt. műszaki igazgatója

Szekszárd egyik neuralgikus közlekedési csomópontja vált korszerűbbé és a korábbihoz képest sokkal biztonságosabbá a Palánki útnál megépített körforgalommal. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen kényelmesebb és közlekedésbiztonsági szempontból jobb körülmények között lehet megközelíteni két megyei egészségügyi és két oktatási intézményt. A korábban mindennapos torlódások megszűntek, sokkal dinamikusabban haladhat a forgalom az 56. sz. főút és 5112. jelű összekötőút találkozásánál.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Rekord idő alatt készült el a közlekedésbiztonsági szempontból nagyon fontos csomópont, amely a biztonság mellett gyorsabbá is teszi a keresztülhaladást. Ennek a beruházásnak köszönhetően ismételten javult Szekszárd térség közlekedésének színvonala.”

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hozzátette: „Köszönjük, hogy a fejlesztéssel megoldódott a város egyik, évtizedekre visszamenően gondot okozó csomópontjának problémája.”

Kardos Gábor, a NIF Zrt. igazgatója kiemelte: „Ez a körforgalmú csomópont a forgalombiztonság növelését célzó csomag egy része az országosan 11 helyszínen megvalósult fejlesztések között. A beruházás a szerződés szerinti határidőre elkészült, így a karácsonyi ünnepekre a forgalom már biztonságosan haladhat az új csomópontban.”

A fejlesztés a NIF Zrt. beruházásában, a Soltút Kft. kivitelezésében, nettó 148,5 millió forint értékben valósult meg, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.