Előkészítik a területet a 441. sz. főút fejlesztéséhez

A 441. sz. főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszán megkezdődött a kivitelezés első fázisa lőszermentesítéssel és területelőkészítéssel. A munkaterületen jelenleg bozót- és cserjeirtást, fakivágási, illetve régészeti feladatokat végeznek.

A NIF Zrt. beruházásában a mintegy 10 kilométert érintő projektben a 441. sz. főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 km-en a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik.

A tervek szerint június elején megkezdődik Nagykőrösön a Téglagyár úti csomópont átépítése, a hónap végén pedig Nagykőrös belterületén a burkolat felújítása a Kálvin térig. A közműkiváltásokat júliusban kezdik meg mind Nagykőrös, mind pedig Katonatelep területén. A főpálya átépítését várhatóan a nyár második felében kezdik meg Nagykőrös, Téglagyári úti csomópont és az M44 gyorsforgalmi út csomópontja közötti szakaszon.

Kérjük, hogy a kivitelezés ideje alatt körültekintően közlekedjenek a szakaszon, mivel a beavatkozások forgalomtereléssel járnak majd. A NIF Zrt. a forgalmirend-változások ütemezéséről minden esetben tájékoztatja a lakosságot.

A kivitelezést a Colas Út Zrt. végzi nettó 8.495 milliárd forint értékben. A projekt a Térségi közúti beruházások (TKB) program keretében, hazai forrásból valósul meg.

 

Forrás: A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. május