DECEMBERBEN ÁTADJÁK A FORGALOMNAK AZ M44 KONDOROS-BÉKÉSCSABA KÖZÖTTI SZAKASZÁT

Két hónappal az átadási határidő előtt vehetik birtokba az autósok koronaélen belül az M44 Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszát. A kivitelező január végig még dolgozik a beruházáson, de ezek a munkák már nem zavarják a forgalmat. A projektnél Herczeg Tamás, Békés megye 1. sz. vk. országgyűlési képviselője, Kovács József, Békés megye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője, és Pántya József, NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója tartott munkabejárást.

Kondoros és Békéscsaba között a főpálya pályaszerkezete elkészült. Néhány forgalomtechnikai jel festése van még hátra. A teljes projekten befejező munkálatok zajlanak majd koronaélen kívül január végéig. A beruházás műszaki átadás – átvételi eljárása 2020. október 15-én megkezdődött. Lezárása maximum 30 nap, ezt követi majd a forgalomba helyezés. A tervek szerint december elején a közlekedők már birtokba vehetik az utat.

A beruházáshoz kapcsolódó Fürjesi út 2X1 sávos útépítési munkái is zajlanak. A 44. számú és 47. számú főút közé eső szakaszon a főpálya alatti altalaj stabilizáció, töltés és védőréteg építés megtörtént, befejeződött a ckt  és az aszfalt alapréteg építés. A 47. sz. főút 4432.j. út közötti szakaszon a meglévő burkolat elbontásra került, földműépítés folyik.

A 4432. j. utat érintő részen a főpályán kívüli szervízutak, kerékpárutak építése, valamint a főpálya szakaszos, kétoldali szélesítése van folyamatban. Megkezdődött a 44. sz. főúti, valamint a 47. sz. főúti csomópontba tervezett körforgalmak építése.

A Békéscsabai Mérnökségi telepnél az építési munkák zajlanak Az épület elkészült, a padlóburkolat, gépészeti és elektromos szerelési munkák, valamint a külső térburkolat építés zajlik.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

 

 

2020. október