Megkezdődött a 44. sz. főút felújítása a 4625 j. úti csomópont és a 4622 j. út között

Az M44 gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódóan, a Szentkirály-Lakitelek szakasz elkészültéig, a közúti forgalmat a 4625. jelű úton terelik majd vissza a 44. sz. főútra. A főút érintett 20,3 kilométer hosszú szakaszán ezért burkolatmegerősítési munkákat végeznek. A beruházás részeként két körforgalmú csomópont is épül a 44. sz. főút és a 4505 j., valamint a 4622 j. utak keresztezéseiben.

A burkolatmegerősítés keretében a meglévő aszfaltréteg marása történik, majd új kötő- és kopóréteg készül. Az építési munkák április elején megkezdődtek. A szakaszon sebességkorlátozásra, több helyszínen félpályás lezárásra kell számítani nappal elsősorban jelzőőrös, éjszaka és munkaszüneti napokon pedig jelzőlámpás  forgalomirányítással. A burkolatfelújítási munkálatok várhatóan az év végéig zajlanak majd. A körforgalmú csomópontok építését is beleértve a teljes projekt szerződés szerinti befejezési határideje 2021. vége.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a KÖZGÉP Zrt. végzi nettó 8.121.765.704. Ft értékben.

2020. április