Kecskemét és az M5 között már használható a kibővített 54. sz. főút

Az M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti, 5,7 km hosszú útszakasz 2x2 sávos fejlesztésével javul Kecskemét elérhetősége, lerövidül a város és az M5 autópálya közötti eljutási idő, és a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása kedvezőbbé válik.

A beruházás keretében a bővítés mellett az M5 autópálya „91 – Kecskemét Dél” csomópontjánál a korábbi útkereszteződések helyén biztonságos, nagy áteresztő képességű turbó körforgalmak épültek. Hasonló kialakítású körforgalmak épültek az 541. sz. főút (Halasi út), a Búzakalász u., valamint a 5. sz. főút kereszteződésében is.

A Búzakalász utcánál elkészült két kerékpáros aluljáró is, melyeken áthaladva lehet megközelíteni a Daimler úti és a városföldi kerékpárutat.

A munkák koronaélen belül elkészültek, a vállalkozó júniusig még dolgozik a befejező feladatokon, ezek azonban már nem tesznek szükségessé jelentős korlátozásokat a főútvonalon.

A teljes befejezéshez szükséges még a főút melletti ingatlanok kiszolgálását biztosító szerviz- és kerékpárutak megépítése. Az 541. sz. főútnál és az 5. sz. főútnál elkészültek a kerékpáros aluljárók is, a csatlakozó kerékpárutak a fejlesztés II. ütemében készülnek el, várhatóan 2020 II. félévére.

A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

2019. december