Ütemterv szerint halad az 54. sz. főút kapacitásbővítése

2019. november 21., csütörtök reggeltől az M5-ös autópálya 91 - Kecskemét dél csomópontjának fel- és lehajtó ágai ismét teljes körűen használhatóvá válnak.

Az M5 autópályánál két, a teljes szakaszon az autópálya és az 5 . sz. főút között további 3 turbó körforgalom épült meg. A körforgalmak elkészültével megszűnnek a korábban érvényben lévő forgalomterelések, illetve a korábbi csomópontok helyén épített körforgalmak biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé. Az M5 autópálya a város irányából az 541. sz. főút (Halasi úti) és Búzakalász utcai körforgalmakon keresztül ismét közvetlenül megközelíthető lesz. Az 54. sz. főúton az útirányjelző-tábla rendszer kiépítéséig, illetve az útburkolati jelek felfestéséig a közlekedőknek továbbra is 30-60 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítaniuk.

Jelenleg az 5. sz. főúti kerékpárút és aluljáró, valamint a főút melletti ingatlanok kiszolgálását biztosító szerviz- és kerékpárutak építése van folyamatban.

A beruházás eredményeként, várhatóan 2020. II. negyedévétől jelentős mértékben javul Kecskemét elérhetősége és a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

 

2019. november