Forgalomterelés mellett folytatódik az 54. sz. főút kapacitásbővítése

Forgalmi rend változásra kell számítani 2019. május 9-től a kecskeméti Búzakalász utcai körforgalomnál.

Következő üteméhez ért az 54. sz. főút kapacitásbővítése, megkezdődik a Búzakalász utcai körforgalom átépítése, és a körforgalom térségében két kerékpáros aluljáró építése.

A munkálatok idejére a Búzakalász utcai körforgalomnak a Daimler utcai ágát lezárják, azt csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratok használhatják. A Daimler utca az 54. sz. főút 541. sz. út-i (Halasi út) körforgalomból a nemrégiben elkészült Barényi Béla úton keresztül közelíthető meg.

A közösségi buszközlekedés útvonalát a változás nem érinti, de az utasok néhány perces menetidő-növekedéssel számolhatnak.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019. szeptember végéig áll fenn. A munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérjük.

A beruházás eredményeként, várhatóan 2020 II. negyedévétől Kecskemét elérhetősége, a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is jelentős mértékben javul. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg.