6 HELYSZÍNEN ÉPÍTIK KI A KÖZPONTI FORGALOMIRÁNYÍTÁST

A NIF Zrt. beruházásában 6 helyszínen telepítenek központi forgalomirányító rendszert. Már elkezdődtek a munkálatok Ceglédbercelen, Mendén, Sásdon és Sárbogárdon. A végleges üzembehelyezésre a tesztüzemet követően kerül sor.

A vasúti átjárók fejlesztésével megvalósul a vasúti közlekedés és az érintett közúti tranzit útvonalak közlekedésbiztonságának javítása

Tápiószentmárton: Közúti ívkorrekció, a közeli megállóhelyhez új út kiépítése, a megállóhely átépítése P+R parkolóval, csatlakozó utak korrekciója, a felhagyott közút rendbetétele a 120. sz. vasútvonal és a 311. sz. út csomópontjánál.

Farmos: Közúti útvonal korrekciója, útátjáró megszüntetése, új létesítése, a felhagyott közút rendbetétele a 120. sz. vasútvonal és a 311. sz. út csomópontjánál.

Ceglédbercel: A 100a sz. Budapest–Záhony vasútvonal és a 40. sz. főút keresztezésénél található vasúti átjáró magassági vonalvezetésének korrekciója, pályaszerkezet felújítása, a vízelvezetés javítása, kapubehajtók, útcsatlakozások építése, megerősítése.

Mende: Meglévő vasúti átjáró magassági korrekciója a 120a vasútvonal és a 4603. j. út keresztezésénél. A vízelvezetés rendezésre kerül. Az átépítés földmű szélesítéssel jár, ezért az út menti ingatlanok megközelítésére szolgáló felhajtókat is át kell építeni.

Sásd: Az útátjáró Sásd állomásnál található a 611. sz. főút és a 40. sz. Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal 1719+81 hm szelvényében. A vasúti átjáróban új STRAIL elemek kerülnek beépítésre, a 611. sz. főút kb. 200 m hosszban szélesítésre kerül a pályaszerkezet felújításával.

Sárbogárd: A 63. sz. főút és a 40. sz. Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal 784+35 hm szelvényében található vasúti átjáró vonalvezetésének korrekciója, az átjáró környe­zetében a pályaszerkezet felújítása, kerékpárút átvezetése, útcsatlakozás módosítása

A központi forgalomirányítás kiépítésével a vasúti forgalom bonyolítása gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, emellett a szolgáltatás színvonala is jelentősen javul. A rendszer kiépítése mind a vasúti dolgozók mind az utazóközönség számára előnyökkel jár.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg.

2018. január