Eredményt hirdettünk a Győr keleti elkerülő út III. ütemében

A három építési ütemben megvalósuló, összesen 13,4 km hosszú új nyomvonalon Győrt keletről elkerülő út az M1 autópályát fogja összekötni a 14. sz. főúttal. Az elkerülő út M1 autópálya és Vonal út közötti szakasza 2015 szeptemberére készült el, a Vonal út és az 1. sz. főút közötti ütemet karácsony előtt már használhatják a közlekedők.

A harmadik Vámosszabadiig vezető 5,2 km hosszú szakasz kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményes volt. A nyertes ajánlattevő az SHS Konzorcium (tagjai: STRABAG Általános Építő Kft., Hódút Kft. és STRABAG AG), a kivitelezés nettó összege 14,85 milliárd forint.

A harmadik ütemben új, 395 méter hosszú híd épül a Mosoni-Duna felett, Győrszentiván kertváros – Győr Bácsa között. A meder bal és jobb oldalán egyaránt ártéri hidak létesülnek, a mederhíd ún. kosárfüles ívhíd lesz. A hídon a díszkivilágítás mellett kerékpárút is épül. A fejlesztés részeként 3 körforgalmi csomópontot alakítunk ki a 14. sz. főút, az 1301. j. és az 1302. j. utakon.

Az elkerülő út 2018-ra készül el. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg, magyar költségvetési forrás felhasználásával.