FOLYTATÓDIK A POMÁZI ÚTI FELÜLJÁRÓ ÉPÍTÉSE, JÁRHATÓ A KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGÚT

A téli üzemszünet után újra megindul az építkezés a Pomázi úton, az Aranyhegyi, valamint a Törökkő utcánál, a Budapest-Esztergom vasútvonal fejlesztése kapcsán. A munkavégzés miatt a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Megkezdjük a Pomázi úti felüljáró újabb ágának építését, ezért változik a közlekedés rendje mától a Pomázi úton a Törökkő utcai kereszteződésnél. A szakaszon, 60 méter hosszban egy sávon, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat az autós forgalom. A Törökkő utca egyirányú lesz a Pomázi út és a Csillaghegyi út között, utóbbi a Bojtár utca felől zsákutcává válik. A korlátozás ideje alatt az útszakaszt a Bojtár utca felől a Kunigunda útja–Keled út–Pomázi út útvonalon, vagy a Bojtár utca–Bécsi út–Pomázi út útvonalon lehet kikerülni. Az épülő Pomázi úti felüljáró északi felénél a Bécsi út felé vezető egyirányú ágat lezárják, a forgalmat a Csillaghegy felé vezető ágra terelik. Az Aranyhegyi-patak felett átívelő Keled úti hídon útszűkület lesz, a zökkenőmentes közlekedést KRESZ tábla segíti. Az Aranyhegyi út építéséhez kapcsolódóan a Rozsda utca környékén körülbelül 150 méteres szakaszon jelzőlámpás irányítással szabályozott félpályás útlezárást lép életbe. A forgalomkorlátozások várhatóan március közepéig tartanak.

Kérjük a környéken élőket, hogy, mivel a térségben csúcsidőszakban torlódásra lehet számítani, a dinamikusabb haladás érdekében a vasúti közlekedést részesítsék előnyben!
A közösségi közlekedők számára jó hír, hogy gyalogosan már járható az Aranyhegy megállótól induló aszfaltozott kerékpár-, és gyalogút, így a BKK járatait ezen keresztül tudják megközelíteni a környék lakói.

2016. február