TELJES HOSSZÁBAN MEGÚJULT A 31. SZ. FŐÚT HEVES MEGYEI SZAKASZA

Megújult, korszerűbbé és biztonságosabbá vált a 31. sz. főút teljes Heves megyei szakasza. A beruházás elkészültét ünneplő átadó ünnepségen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte: európai színvonalú fejlesztés valósult meg a megyében

A beruházás során a külterületeken teljesen új útpályaszerkezettel, a belterületeken részben új, részben megerősített burkolattal vált korszerűbbé a 31. sz. főút Heves megyei teljes, mintegy 23 km hosszú szakasza. A fejlesztés keretében 10 csomópontot korszerűsítettünk, köztük egy új körforgalmú csomóponttal Heves város főterén. Ezen túlmenően 30 db új parkolóhelyet hoztunk létre. A teljes szakaszon megújítottuk az út csapadékvíz elvezető rendszerét.
Az autóbuszmegállókat szabványosítottuk. A munkálatok során 26 autóbuszöblöt építettünk az azokhoz kapcsolódó gyalogos peronokkal, illetve járdakapcsolatokkal.
A fejlesztés során jelentős mértékben javult a térség közlekedésbiztonsága is, hiszen négy sebességcsökkentő sziget épült Heves város előtt, Tenk előtt és után, valamint Dormánd előtt. Új gyalogátkelőhelyek létesültek, illetve elvégeztük a már meglévők szabvány szerinti kivilágítását. Kiépült 31 új és átépült 64 már meglévő útcsatlakozás.
Szabó Zsolt, az NFM államtitkára elmondta: „Több éves várakozás előzte meg ezt a fejlesztést. A beruházás rendkívül fontos a helybéli emberek számára mind a munkahelyteremtés mind pedig az életszínvonal emelkedése szempontjából.”
Sveiczer Sándor, Heves polgármestere hozzátette: „15 éves álom vált most valóra ezzel a beruházással, amely nem csak a környékben gondolkodó befektetők, de az idegenforgalom szempontjából is rendkívüli fontosságú.”
Pántya József, NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta:„Amellett, hogy biztonságosabb és dinamikusabb haladást megengedő lett a térség közlekedése, megszépült a környék is. A települések, városok képe komoly pozitív változáson esett át.”
A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. kivitelezésében nettó 6.174.986.268 forintból valósult meg 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.