FORGALOMTERELÉS A BÉCSI ÚTI VASÚTI ÁTJÁRÓNÁL

Várhatóan péntek hajnaltól a Bécsi úton lévő kertészet előtt a 10. sz. főút új nyomvonalának építése miatt október végéig új forgalomterelés lép érvénybe. A közlekedők az eddig megszokott irány helyett, az Óbudai Egyetem és a Waldorf iskola közötti szakaszon, a Bécsi úton a kertészet és a lakópark oldalán közlekedhetnek, közbe zárva az újonnan kialakuló munkaterületet, ahol a vállalkozó vízelvezető, csatornázási és útburkolatépítési munkákat végez.

Az ürömi körforgalom és a vasút feletti felüljáró között, a vasút feletti felüljáró és a Kocsis Sándor utca közötti szakaszon, valamint  a Virágosnyereg utcában az út útburkolati kötőréteg szintig elkészült. Jelenleg a kétoldali autóbusz megálló szegélyezése, burkolat építése, a közvilágítási oszlopok állítása, és azok kábelezése van folyamatban. A vasúti felüljárón a híd szigetelését végzik. Az új nyomvonalon várhatóan 2015. október 30-án megindulhat a forgalom, ezt követően a Bécsi úti vasúti útátjáró megszűnik.

A beruházás keretében a 10. sz. főút új 2 km-es nyomvonala mellett kiszélesítjük a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát 2×1 forgalmi sávosra, továbbá külön gyalogos járdát és kerékpárutat építünk. A biztonságos közlekedést segítve az új szakasz alatt kerékpáros és gyalogos aluljáró épül az ürömi megállóhely északi oldalán, a Solymár köz vonalában. Az új 10. sz. főút Üröm megállóhely mellett felüljárón keresztezi majd a Budapest–Esztergom vasútvonalat.

A kivitelezést a Strabag Kft. végzi nettó 7,03 milliárd forint értékben, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.