Vágányzár lesz a dél-balatoni vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat 2015.09.07.-2015.09.11-ig Szabadbattyán és Szántód-Kőröshegy között. Ezt követően 2015.09.12-től - 2015.09.26-ig a vágányzár Lepsény – Szántód-Kőröshegy között lép hatályba. 2015.10.05 -21 között 6 alkalommal éjszakánként is vágányzár korlátozza a vasúti forgalmat, mely korlátozás azonban a személyszállító vonatok nagy részét nem érinti.

A kivitelező a vágányzári időszakokban végzi el a második vágány biztosítóberendezéséhez kapcsolódóan a jelzőberendezések kiépítését és beüzemelését, a vasúti pálya víztelenítő rendszerének kiépítését fejezi be, valamint elvégzi a síncsiszolás-köszörülést és a növénytelepítést. A beruházás október végén fejeződik be teljeskörűen, a kivitelező jelenleg az utómunkákat végzi. A balatonvilágosi aligai úti aluljáró és a közúti átjáró szeptember végére elkészül.

Kérjük, hogy utazás előtt a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak a MÁV-Start Zrt. felületein, illetve az állomásokon, jegypénztárakban.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg.