SZOMBAT HAJNALBAN MEGNYITJUK A FORGALOM ELŐTT AZ ÚJ SOLYMÁRI KÖZÚTI FELÜLJÁRÓT

Egyszerűbben és gyorsabban lehet megközelíteni Solymárt, a 11106-os út új nyomvonalán kiépült közúti felüljáró megépítésével. Az augusztus 20-i vonatforgalom megindulását követően így a vasúttal szintben megegyező, sorompós kereszteződés helyett már a vasúti forgalomtól függetlenül, zavartalanul lehet eljutni a településre.

Az útszakasz illetve a műtárgyak műszaki átadása június 18-án sikeresen lezajlott és megkezdődhetett a forgalomba helyezési eljárás, melynek eredményes befejezését követően a hétvégétől már lehet használni az új nyomvonalon megépült utat.

Az 1,4 km hosszú, 2×1 sávos útszakasz a Vasút utcától vezet Solymár belterületi szakaszán az Auchan körforgalomig. A projekt keretében a Vasút utcánál új körforgalmi csomópont épült. Az út nyomvonala három vízfolyást és a vasútvonalat is keresztezi, majd a részben átépült és kibővített végponti Auchan körforgalomba egy körülbelül 10 m magas töltésen csatlakozik rá. A beruházás során több, mint 60.000 m3 töltés épült, a kedvezőtlen altalaj viszonyok miatt 30.000 m kavicscölöpös töltésalapozást kellett építeni.

Az útszakasz forgalomba helyezését követően a kivitelező Aranyhegy Konzorcium megkezdi a solymári megállóhely 240 P+R és 60 B+R férőhelyeinek kialakítását.

A fejlesztés az Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár vonalszakasz átépítése keretében valósult meg, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásban 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. 

2015. június