MEGKEZDŐDIK A ZALAKOMÁRI TENGELYSÚLYMÉRŐ ÁLLOMÁS ÉPÍTÉSE

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósul az M7 autópálya, Zalakomári pihenőjében, a tengelysúly mérő állomás teljes körű kiépítése.

Az M7 autópályán a túlsúlyos járművek által az utak állapotában okozott kár jelentős mértékű. Ezért a Zalakomári pihenőben tengelysúly mérő állomást építünk ki. Ez a nagy sebességű mozgás közbeni tengelyterhelésmérő és forgalomszámláló rendszer kialakítása az M7 autópálya jobb és bal oldalán történik meg, mérlegházzal, mérőberendezésekkel kompletten. A kivitelezés részeként a megközelítést, csatlakozási kapcsolatokat biztosító utakat, parkolókat kialakítjuk, elvégezzük a szükséges vízépítési, közműépítési és egyéb munkákat. A projekt hosszú távú hatásaként várható a közlekedés biztonságának növelése a teherjárművek rendszeres ellenőrzésével és a megengedett tengelysúly feletti járművek kiszűrésével.

Az M7 autópályán a Zalakomári mérőállomás üzembe helyezése után megszűnik a jelenleg a Letenyei határátkelőhelyen üzemelő mérőállomás. Ezáltal a Letenyei határátkelőhelyen akadálytalanul juthat át a ki- és belépő teherforgalom. Továbbá a Zalakomári mérőállomáson fogják ellenőrizni az M70 autóúton a határ felől érkező, illetve a határ felé haladó teherforgalom is.

A 886.604.557 millió forint értékű beruházás az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Program keretében, uniós forrás felhasználásával valósul meg a Colas Út Zrt. kivitelezésében 2016 tavaszáig.