Holnap reggeltől fellélegezhetnek a 10-es úton közlekedők

A kedd reggeli csúcsforgalomban már nem lesz jelzőlámpás forgalomirányítás az ürömi körforgalomnál. A jelzőlámpa megszüntetése mellett a közlekedők Üröm és a Budapest irányában szűkített forgalmi sávon, de már a teljes körpályát igénybe vehetik.  

A NIF Zrt. a forgalmi helyzetet folyamatosan monitorozza, a közlekedés megkönnyítése érdekében a kivitelező Strabag Zrt.-vel történt egyeztetést követően forgalomterelés mellett 2015. június 20-tól a körforgalom végleges körpályáját is megnyitjuk az autósok előtt.

A teljeskörű átadás pedig az eredeti határidő szerint 2015. július 3-án megtörténik.  Ekkortól az ötágú ürömi körfogalom teljes értékűen használható lesz. A 10. sz. főút terhelését a 2015. augusztus 20-tól újra meginduló Nyugati pályaudvar-Esztergom közötti vasúti személyszállítás tovább csökkenti.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. fejlesztésében a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.