VÉGÉHEZ KÖZELEDIK AZ ÜRÖMI KÖRFORGALOM ÉPÍTÉSE

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 2014. őszén kezdődtek el a munkálatok az ürömi jelzőlámpás csomópontban. A körforgalom átadása az eredeti ütemterv szerint 2015. júliusában várható. Ezt követően már nem lesznek forgalomkorlátozások a 10. sz. főút bevezető szakaszán.   

Az ürömi körforgalom kivitelezése összesen 10 hónap alatt, két fő ütemben valósul meg. Az építés 2014. szeptemberében kezdődött, a jelentős forgalomkorlátozással járó munkálatok 2015. április elején indultak.

A kivitelezés az előre kalkulált ütemterv szerint zajlik, a vállalkozó egyszerre dolgozik a körforgalom 3 fő ágán. A budapesti ágon a csapadékcsatorna építése zajlik, melyet az útburkolat kialakítása követ először a bal, majd a jobb pályán. A solymári ágon a cementstabilizációs réteg kialakítás van folyamatban, ezt követően burkolatépítéssel folytatódnak a munkálatok. Az ürömi ágon elkészült a csapadékcsatorna, a kiemelt szegély és a stabilizációs réteg épül a bal pályán. Az ütemezés szerint ezt követően teríti a kivitelező a burkolatot majd, itt is átfordul a jobb pályára.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. fejlesztésében a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.