ÚJABB FÁZISÁBA ÉRKEZETT A GYŐRI KELETI ELKERÜLŐ ÉPÍTÉSE

Megkezdődik az M1 autópálya csomópontok körforgalmi csomóponttá történő átépítése, ezért várhatóan nyár végéig ezen autópálya csomópontot a kivitelező lezárja. A Magyar Közút Zrt. holnap a délelőtti órákban megkezdi a forgalomterelés kiépítését. A teljes lezárás várhatóan szerdától lép érvénybe. Az M1 autópályáról a 107-es kilométerszelvénynél az M19-es irányába, illetve a 115-ös kilométerszelvénynél a 81. sz. főúti kihajtónál lehet letérni az M1 autópályáról. Bécs irányába az ipari parkból terelőúton lehet majd felhajtani az M1 autópályára.   

A keleti elkerülő építése 2014 év végén kezdődött meg. A 4,4 km hosszú út első üteme az M1-es autópálya –8136-os út – Tatai út – Győr, keleti iparterület körüljárását biztosító közutak déli körforgalmi csomópontja között valósul meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést  85% európai uniós és 15% magyar állami forrás biztosításával a SK 813 Konzorcium végzi.