MÁJUS 22-ÉN, MA ÉJSZAKA SÁVLEZÁRÁS A KIVITELEZÉS ALATT LÉVŐ M0 AUTÓÚT M1-M7 KÖZÖTTI SZAKASZÁN

Magasságkorlátozó kapuk bontási munkálatai miatt 2015. május 15-én várhatóan 21:00 órától 05:00 óráig forgalomkorlátozás lesz az M0, M1-M7 közötti szakaszán két helyszínen. A forgalomkorlátozás mindkét irány esetében sávszűkítésekkel jár és a közútkezelő valamint rendőri irányítás mellett zajlik, a forgalmat egyszerre maximum 10 percig állítják meg. Kérjük az autósok türelmét és megértését.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló, az M0-s autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 km hosszú szakaszának bővítése során a bal pálya kiépítésével 2×3 sávot és egy leálló sávot alakítunk ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as irányába 3 forgalmi sáv+leálló sávot, illetve Győr irányba szintén 3 forgalmi+leállósávot használhatnak az autósok.

Az M0 déli szektorának bővítése az elmúlt évek legnagyobb horderejű közúti beruházása. Az M0 déli szakasza Magyarország legnagyobb igénybevételnek kitett gyorsforgalmi útja, a régió második legforgalmasabb autóútján irányonként és forgalmi sávonként mintegy 25 ezer jármű halad át naponta. Áteresztőképességének növelése a rendszeres torlódások, gyakori balesetek miatt régóta időszerű volt. A bővítés célja, hogy gyorsabbá, biztonságosabbá váljon a közlekedés, és a forgalmi akadályok miatti vagy balesetek bekövetkeztekor kialakuló torlódások megelőzhetők legyenek.

Az M1-M7 közötti fejlesztés 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg, a BETONÚTÉPÍTŐ Zrt. kivitelezésében nettó 6.074.631.044 forint értékben.