FORGALOMKORLÁTOZÁS ALGYŐN

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 km hosszan Békés és Csongrád megyében folyamatban vannak. A kivitelezés miatt több helyen forgalomkorlátozásra, sávszűkítésre kell számítani.

A Csongrád megyei 27 km hosszú szakaszon a kivitelezési munkálatok függvényében szakaszos sávszűkítés és 40 km/h órás sebességkorlátozás van érvényben.

Az Algyő – Szeged közötti 7 km hosszú szakaszon március 15-től Algyőn, a Kastélykerti bekötőúttól a 47. sz. főút M43 csomópontjáig megkezdődtek az útépítési munkálatok. Emiatt Szeged felé haladva a jobb oldali két sávot a kivitelező lezárja, így kb. 2,5 km-en keresztül 2×2 sáv helyett a forgalom váltakozó irányban 2×1 sávon fog. Az útszakaszon 40–60 km-es sebességkorlátozás van érvényben.

A burkolaterősítési munkálatok április elsején reggel 7.0 órától tovább folytatódnak, ezért félpályás lezárás lesz Algyőn a Téglás és Vasút utcai csomóponttól Szeged irányába a Kastélykerti bekötőútig 1 km hosszan a jobb oldalon. Így a két munkaterület összeért, a kb. 3,5 km hosszú szakaszon a forgalomkorlátozás várhatóan május végéig tart.

A kivitelezés 85% uniós és 15 % hazai forrás biztosításával valósul meg.