FOLYTATÓDIK A 33-as SZ. FŐÚT KORSZERŰSÍTÉSE

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában tavaly megkezdődött a 33. sz. főút fejlesztése 37,7 km-en Füzesabony külterületétől - a 3. számú főút - 33. sz. főút csatlakozásától -, Tiszafüred belterületéig a 34. sz. főúti csomópontig. 2014 év végére a Heves megyei szakaszon a munkálatok jelentős része befejeződött, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig a héten indulnak el a korszerűsítési munkálatok.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4,78 km hosszú szakaszon Tiszafüred bel- és külterületén a burkolat megerősítése mellett az Ady Endre utcai csomópont helyett biztonságos, gyors átvezetést lehetővé tévő körforgalmat alakítunk ki, felújítjuk az Örvényi úti és a 34. sz. főút kereszteződésénél (Kunhegyes felé) lévő jelzőlámparendszert, valamint 3 km hosszan kerékpárutat létesítünk.

A 11,5 tonnás burkolatmegerősítés során időjárás függvényében 2015. március 19-től reggel 8.00 órától Tisza folyó hídjától Tiszafüred irányába megkezdődnek a burkolatmarási munkálatok. A főúton 40 km/h sebességkorlátozás lép hatályba. A kivitelezés ütemétől függően kézi forgalomirányítás mellett hol a jobb, hol a bal oldali sávot zárja le a kivitelező. A forgalomkorlátozás miatt 5-10 perces torlódások kialakulhatnak. A vállalkozó Tiszafüred belterületén megkezdi a közműfeltárásokat, kialakítja a munkaárkokat, ezért a főút mellett útszűkületre kell számítani. 

A Heves megyei szakaszon Poroszló belterületén megkezdődik a kerékpárút építése, valamint az Ökocentrumnál jelzőlámpás forgalomirányítás és 40 km/h sebességkorlátozás mellett folytatódnak a befejező munkálatok.

A fejlesztés várhatóan nyár végére elkészül. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. nettó 5,96 milliárd forint értékben végzi, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.

Kérjük az autósokat, hogy óvatosan, ne megszokásból vezessenek. Az esetleges fennakadásokért türelmüket és megértésüket kérjük.