ÚJRA JÁRHATNAK A TEHERAUTÓK SEBESSÉGKORLÁTOZÁSSAL A 10. SZ. FŐÚTON

Az ideiglenes nyomvonalra áthelyezett 10. sz. főút pilisvörösvári szakasza alkalmas a nehézmotoros forgalom számára. A rendőrség ma délután 5 órától már nem fordítja vissza a pilisvörösvári átjárónál a nehézgépjárműveket, 20 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a 3,5 tonnánál nehezebb járművekre.

A teherforgalom megindulásának feltétele volt, hogy a vállalkozó, az A-Híd Zrt. az ideiglenes út mellett padkaigazítást végezzen, illetve a teherautókra vonatkozó forgalmi táblákat kihelyezze. A korlátozás feloldásával a személygépkocsik és a menetrend szerinti autóbuszok mellett már a teherautók is teljes hosszában használhatják a 10. sz. főutat Pilisvörösváron át. A kivitelező tájékoztatása alapján a szádfal helyreállítási tervének első ütemét a tervező cég elkészítette, jelenleg ennek kivitelezése van folyamatban, várhatóan október közepére elkészülnek a helyreállítás első ütemével. Ezt követően folytatódhat az aluljáró Budapest felőli oldalán is a továbbépítés.

Az Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár vonalszakasz korszerűsítése során az aluljáró építése 85% uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.