2016 ÉV ELEJÉN MÁR GYORSFORGALMI ÚT FOGJA ÖSSZEKÖTNI TORNYOSNÉMETINÉL A 3. SZ. FŐUTAT ÉS A SZLOVÁK R4 AUTÓUTAT

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kivitelezői közbeszerzési ajánlati felhívást hirdetett meg az M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti-országhatár közötti szakasz kivitelezésére.

Az 1,7 km hosszú szakaszon 2×2 forgalmi sáv és leállósáv biztosítja a közlekedést, megteremtve a kapcsolatot a szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz. A szakaszon 1 különszintű csomópont 2 körforgalommal lesz kialakítva. A beruházás során a nyertes vállalkozónak feladata lesz Hidasnémeti térségében a meglévő 3. sz. főút vízelvezetésének rendezése. A kivitelezés során 135 000 m3 földmunkára, 33 500 m3 javító- és fagyvédőréteg elkészítésre, valamint 9 500 m3 aszfalt kötő- és kopóréteg terítésére lesz szükség.

Eredményes közbeszerzés és forrás rendelkezésre állás esetén a kivitelezés szerződéskötés után, 2015. II. negyedévében bozót- és cserjeirtással, humuszleszedéssel, tükörkészítéssel kezdődhet meg. A fejlesztés 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósulhat meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.