FORGALMI VÁLTOZÁSOK A 3. SZ. FŐÚTON A MISKOLCI ÉSZAKI ELKERÜLŐ ÚT ÉPÍTÉSÉNÉL

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az 5.8 km hosszú, 2x1 sávos út építése, amely észak-északkelet irányban kerüli el Miskolcot.  

Szeptember 22-én, hétfőn a késő délelőtti órákban a felsőzsolcai és arnóti körforgalom közötti szakaszon a forgalom már az elkészült új nyomvonalon fog haladni. A változás a felsőzsolcai körforgalom Szikszó felé kihajtó ágától kezdődik, ahol terelőnyilak jelzik az új nyomvonalra történő haladást. A turbó körforgalmú csomópontig a megépült elválasztó sávos szakaszon halad a forgalom, majd ezt követően a bal pályán egy-egy forgalmi sávra korlátozódik. A forgalmi irányokat a végleges burkolati jelek és forgalomterelő burkolati elemek választják el.

A terelés ideje alatt a 3. sz. főút kiiktatott szakaszát elbontják és megépül az új szakasz jobb oldali pályája a csatlakozási pontok végleges kialakításával. A csatlakozási pontoknál a jelenleg kialakult szintkülönbségeknél a biztonság érdekében beton terelőelemeket helyeznek el a közútkezelő szakemberei.

Az M30-as pályára felhajtás a jelenleg kialakított módon történik az Auchan köralakú csomóponti ágán keresztül, a pályáról lehajtás az úgynevezett „üzemi lehajtó úton” lehetséges. 

Kérjük, továbbra is a közlekedők fokozott figyelmét, óvatosan a forgalmi- és a sebességi korlátozásokat tartsák be, ne megszokásból közlekedjenek!