TORLÓDÁSRA KELL SZÁMÍTANI AZ M30-AS AUTÓPÁLYÁN MISKOLCNÁL

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg a Miskolc északi elkerülő építése, amely észak-északkelet irányban kerüli el a várost, az M30 autópálya megépült csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként szolgál majd, teljes mértékben biztosítva a térség településeinek árvíz problémáját. A közlekedők az 5.8 km hosszú, 2x1 sávos utat 2015 késő tavaszán vehetik birtokba.

A folyamatban lévő munkavégzés miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korlátozásokat vezetett be az M30-as autópályán és a 3-as számú főúton Miskolcnál, Felsőzsolca térségében. Az intézkedést az M30-as autópálya 26-os főútig való meghosszabbításához kapcsolódó munkálatok teszik szükségessé.  

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a déli irányból érkezőket, hogy lehetőség szerint hagyják el az autópályát már a Miskolc déli csomópontnál és a 304-es út igénybevételével haladjanak tovább. A Sajó híd előtt a Budapestről tartók átterelődnek a jobb oldali sávba és a Shell benzinkút előtti felhajtónál megépített új lehajtón tudják megközelíteni Miskolcot. A 3. sz. főúti csomópontnál csak jobb oldali irány megengedett, a Miskolcra tartók az M30 alatti körforgalomban tudnak megfordulni.

A korlátozások miatt rendőri forgalomirányításra, valamint torlódásra kell számítani az érintett útszakaszon, továbbá az elkerülő útvonalakon is megnövekedhet a forgalom.

Az intézkedés várhatóan november elejéig lesz érvényben, addig 2×2 sáv helyett 2×1 sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét!