CSOMÓPONTI LEZÁRÁS KECSKEMÉTEN

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban épül az 5. és 44. sz. főutak között a kecskeméti északi elkerülő. A 44. sz. főút és a Békéscsabai út találkozásánál körforgalom biztosítja majd a gördülékeny áthaladást. 

Forgalomkorlátozás lép életbe holnaptól, azaz 2014. augusztus 8-ától a Békéscsabai út és a 44. sz. főút csomópontjában. A csomópont városközpont felé vezető ága 2014. augusztus 8-tól várhatóan ősz végéig a forgalom előtt le lesz zárva.

Így a 44.sz. főútról érkezők nem tudnak majd behajtani a Reptéri út-Békéscsabai út felé, hanem a Mészöly Gyula úton tudják megközelíteni a belvárost. Az utat csak az autóbuszok, a mentő, a tűzoltó, a rendőrség és a katasztrófavédelem autói használhatják majd. A közúti forgalom a városon keresztül bonyolódhat, a tájékozódásban útirány jelzőtáblák fogják segíteni a közlekedőket. A korlátozás ideje alatt a Békéscsabai út a Szent István király krt-i csomóponttól zsákutcaként fog üzemelni.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, nettó 13,59 milliárd forint értékben. Az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében uniós forrás segítségével megépülő Kecskemét északi elkerülő várhatóan 2015 nyarára készül el.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét a forgalomkorlátozás ideje alatt!

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.