AUGUSZTUSBAN ELKEZDŐDIK AZ ÚTÉPÍTÉS JAMINA DÉLI RÉSZÉN

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban Békéscsabán, újabb helyszínen kapott munkaterületet a fejlesztést végző konzorcium. A munkagépek és a munkások augusztus első felében már a Gyár utcában és Kereki úton is tevékenykedni fognak.

A Gyár utcában és a Kereki úton 2×1 sávos aszfalt burkolatú utat alakítunk ki külön gyalogosjárdával és kerékpárúttal. A vállalkozó a hétvégén vonul fel a munkaterületre a munkálatok csatornázással és közműkiváltással kezdődnek augusztus 4-én, melyet követ majd az útépítés. Az autósok félpályán használhatják majd a korszerűsítés ideje alatt az útszakaszt, ahol a közlekedés marad kétirányú, a haladást jelzőlámpával fogják szabályozni.

A Gyár utcát tehermentesítő úton is dolgoznak a kivitelezők. A Csaba-2013 Konzorcium a humuszolást befejezte, kitermelte a nyomvonalon talált betonelemeket és a több ezer m3 kommunális hulladékot, illetve a szükséges talajcserét is felmérte. A vállalkozó a csapadékcsatorna kiépítésével és a szükséges talajvisszatöltéssel folytatja a 4433. jelű út új szakaszának építését.     

A 34,9 milliárd forint értékű beruházás az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Program keretében, uniós forrás felhasználásával valósul meg.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét az útépítés ideje alatt.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.