LESZERELIK KECSKEMÉTEN A 44. SZ. FŐÚT ÉS A BÉKÉSCSABAI ÚTI KERESZTEZŐDÉSBEN MŰKÖDŐ JELZŐLÁMPÁKAT

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül az 5. és 44. sz. főutak között a kecskeméti északi elkerülő. A 44. sz. főút és a Békéscsabai út találkozásánál körforgalom biztosítja majd a gördülékeny áthaladást. 

Forgalomkorlátozás lép életbe holnaptól, július 2-ától a Békéscsabai út és a 44. sz. főút csomópontjában, ahol a kivitelező elkezdi kialakítani a körforgalmat. A kereszteződésben táblák fogják helyettesíteni a jelzőlámpákat.

Várhatóan július második felében újabb változásokra kell számítaniuk a helyieknek. A Békéscsabai útra – a városközpont felé – ideiglenesen megszűnik a lehajtás, az utat csak az autóbuszok, a mentő, a tűzoltó, a rendőrség és a katasztrófavédelem autói használhatják majd. A közúti forgalom a városon keresztül bonyolódhat, a tájékozódásban útirány jelzőtáblák fogják segíteni a közlekedőket.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, nettó összege nettó 13,59 milliárd forint értékben. Az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében uniós forrás segítségével megépülő Kecskemét északi elkerülő várhatóan 2015 nyarára elkészül.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét a forgalomkorlátozás ideje alatt.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.