ELKÉSZÜLT A CSÖMÖRI RÉT UTCAI BEKÖTŐ ÚT ÉS A KÖRFORGALOM

A mai napon 10 órától birtokba vehették az autósok a csömöri Rét utcai bekötő utat, valamint a kapcsolódó körforgalmú csomópontot.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 2,2 km hosszon, 2×1 sávos kialakítással, aszfalt burkolattal épült meg a bekötő út és a körforgalom.

 

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta:

„Ez a beruházás közvetlen és közvetett módon is hat a településre. A csömöriek jelentős időt takarítanak meg a bekötő úttal, egy hónapban csaknem 100 kilométerrel kevesebbet kell autózniuk az itt élőknek. A település fejlesztése továbbá hosszú távon új munkahelyek teremtéséhez is hozzájárulhat.”- hangsúlyozta a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. 

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője hozzátette: „A bekötő út az M0 útgyűrű, keleti szektorának építése keretében 2008-ban forgalomba helyezett 21105. jelű út és Csömör északi része között biztosítja a közúti kapcsolatot. A szakaszon egy közúti híd épült a Csömöri patak felett.”

 

A kivitelezést a COLAS-SWIETELSKY Csömör Konzorcium végezte, nettó 740.164.216 Ft értékben. A konzorcium vezetője a COLAS Út Zrt., a konzorciumi tag a Swietelsky Magyarország Kft.

A körforgalmú csomópont a bekötő út folytatásában a Páva u. – Széchenyi u. – Laky u. – Szedervölgyi u. kereszteződésében épült ki, mellette autóbusz-fordulóval.

A munkálatokat a Strabag Általános Építő Kft. végezte. A kivitelezés szerződéses összege nettó 53.805.416 Ft volt.  

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) részeként valósul meg.

2014. július