BEEMELIK A HÍDELEMEKET A HATVANI HÍDNÁL

Továbbra is jó ütemben haladnak a munkálatok Hatvanban. A mai napon egy 400 tonnás daru segítségével megkezdik az egyenként akár 16 m hosszú és több mint 25 tonnás hídelemek beemelését.

A hídelemek előszerelése Dunakeszin történt, ahol a korrózióvédelmi festés első 3 rétegét is felhordták. Az összesen 56 db hídelem – amely a híd szerkezetét képezi majd – speciális szállítójárművekkel, túl méretes szállítmányokat biztosító kísérőautóval érkezik a beépítés helyszínére. Az elemek változó méretűek, a legkisebb 8, míg a legnagyobb 17 méteres, tömegük 5,6 – 25,7 tonna közötti.

Ezen a héten éjjel is zajlanak majd a munkálatok, mivel egyes hídelemek (összesen 14 db) beemelése csak éjszakai vágányzári időszakban lehetséges. A beemeléseket 160 és 400 tonna teherbírású darukkal végzik az elemek méretétől és a beemelés távolságától függően.

A többit vágányzári időszakon kívül augusztustól októberig folyamatosan építik majd be. A vágányzár első üteme július 20-25. között, a második üteme pedig augusztus 5-12. között várható.

Az üzemben előszerelt és helyszínre szállított hídelemeket a beemelést követően pozícionálják, rögzítik és a végleges hegesztési munkákat elvégzik. A kivitelezés során a nagyobb zajjal járó tevékenységekre a nappali időszakban lehet számítani.

A beruházással érintett területeken továbbra is forgalomkorlátozások vannak érvényben. A 21. sz. főúton a csomópont átépítése miatt előreláthatóan a körforgalom megépítéséig, azaz szeptember végéig kell az autósoknak terelőúton közlekedniük.

A Mészáros Lázár utcánál az új gyalogos aluljáró építése miatti 3. sz. főút ideiglenes elhúzása augusztus közepére várható. A 3. sz. főút Óhatvani szakaszának (Radnóti tér – Nádasdy utca között) felújítási munkáit július végéig elkezdik, ezért itt is szakaszos sávelhúzásokra lehet számítani.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező K-H Hatvan Konzorcium a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.