JÖVŐ NYÁRRA MEGSZŰNIK A TORLÓDÁS AZ ÜRÖMI JELZŐLÁMPÁS KERESZTEZŐ

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével átépíti az ürömi jelzőlámpás T-csomópontot. A munkálatok augusztusban kezdődhetnek. 

Eredményesen zárult az ürömi körforgalmi csomópont építésére kiírt közbeszerzési eljárás. A nyertes ajánlattevő a Strabag Általános Építő Kft., a kivitelezés nettó 694,7 millió forintból valósul meg.

A 10. számú főút fejlesztésének első ütemében elkészülő 5 ágú körforgalom megteremti a Bécsi út, az Ürömi út, az új nyomvonalú 10. sz. főút és távlatban az M0 autópálya felé vezető 10. sz. főút kapcsolatát. Az előkészítő munkák, az építéshez szükséges területek kisajátítása hamarosan befejeződik. Az építkezést kezdetét követően kell majd terelésre számítaniuk az autósoknak. A biztonságos, gyors csomópontot a közlekedők várhatóan 2015. nyarán már használhatják.

Az ürömi körforgalom építése az első fázisa annak a beruházás sorozatnak, ami a 10. sz. főút fejlesztését célozza. A második ütemben kialakítjuk a 10. sz. főút új nyomvonalát, kiszélesítjük a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát 2×1 forgalmi sávosra, továbbá külön gyalogos járdát és kerékpárutat építünk. A biztonságos közlekedést segítve az új nyomvonal alatt kerékpáros és gyalogos aluljárót építünk ki az Ürömi megállóhely északi oldalán. A beruházás során a Bécsi és Pomázi úti szintbeni vasúti átjárók megszűnnek, így téve még gördülékenyebbé a forgalmat.

A beruházás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül valósul meg.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.