JÓ ÜTEMBEN HALADNAK A MUNKÁLATOK A HATVANI VASÚTI HÍD ÉPÍTÉSÉNÉL

Júniusban is nagy ütemben folynak a munkák a híd építésénél. A kivitelező folytatja a közműkiváltásokat, út- és szerkezetépítéseket.

A 3. sz. főúton a buszpályaudvar előtt a töltéstest bontási munkáit végzik, hogy biztosítani tudják az új hídszerkezet alapozásához szükséges területet, emiatt megnövekedett teherforgalomra lehet számítani.

A hónap elején megkezdték a felüljáró építéséhez szükséges munkaterület felszabadítását szádfalas munkatér határolással, melyet egy 100 tonnás daruval végeznek. Ez a folyamat erős zajjal jár, az okozott kellemetlenségekért a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező K-H Hatvan Konzorcium a lakosság megértését és türelmét kéri.

A körforgalmi aluljárók építése miatt a gyalogosok a József Attila utcán keresztül és a 3. sz. főút bal oldali járdáján közlekedhetnek a mellékelt rajz szerint. A 21-es úti buszmegállókat áttelepítették a Rákóczi út 2. és Bercsényi út 4. sz. elé.

A Mészáros Lázár utcánál a 3. sz. főúton történő biztonságos gyalogos forgalom átvezetésre aluljárót építenek, melynek munkálatait júniusban megkezdik. Az aluljáró építéséhez szükséges munkatér határolás, valamint a szerkezetépítési munkák miatt a Mészáros Lázár utcát a 3. sz. főút felől várhatóan június végétől a tervek szerint szeptember végéig lezárják. A kétirányú forgalmat pedig az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola előtti kétsávos útszakaszra irányítják.

A híd óhatvani oldalán, a terelőút szakaszán továbbra is időszakonként váltakozó irányú, jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a K-H Hatvan Konzorcium arra kéri az autósakat, a gyalogosokat és kerékpárosokat, hogy figyeljék a kihelyezett táblákat és fokozott óvatossággal közlekedjenek az építési munkálatokkal érintett szakaszokon.

A projekt az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 85 százalékos uniós, 15 százalékban hazai forrás segítségével valósul meg.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.