Folytatódik az M0 autóút nyugati szektorának az előkészítése

A 10. sz. főút és az 1. sz. főút közötti szakasz nyomvonalára előzetes környezeti vizsgálati dokumentáció készült, ami 5 lehetséges alapváltozatot, illetve azok kombinációit tartalmazta. A környezetvédelmi hatóság erre adott véleménye alapján következő lépésben környezeti hatástanulmányt kell készíteni. A véleményben foglaltak alapján a hatástanulmány 3-4 lehetséges változatot fog részletesen megvizsgálni. A jelenlegi ütemezés szerint eredményes közbeszerzés és forrás rendelkezésre állása esetén a környezetvédelmi engedély megszerzése 2016 őszére várható.

A nyomvonalváltozatok az M0 északi szektor majdani végcsomópontjától indulnak, innen különböző vízszintes és magassági vonalvezetéssel egy kb. 500 m széles sávban haladnak, a főváros közigazgatási határának térségében. A nyomvonal hossza kb. 18 km, aminek több mint a fele szakaszosan alagútban vezet. A nyomvonallal érintett települések: Solymár, Budapest II. kerület (Pesthidegkút, Budaliget), Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs.

A 2×2 forgalmi sávos, középső elválasztó sávval, 2×1 üzemi sávval és padkával megépülő autóút kivitelezése a 2020-2027-es uniós költségvetési ciklus első felében indulhat el.