Forgalmi rend változás Csömörön az épülő körforgalomnál

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a körforgalmú csomópontot a részben (2,15 km hosszúságban) megépült, 2x1 sávos új bekötőút folytatásában, a Páva u. - Széchenyi u. - Laki u. - Szedervölgyi u. kereszteződésében építjük ki.

A csomópontnál egy 6 méter széles betonburkolatú autóbusz fordulót is kialakítunk, mellette 2 m, egyéb helyeken pedig 1,5 m széles járdával.

Az építési munkák 2014. május 5-én megkezdődtek. A munkálatok miatt az autóbuszok nem érintik Csömör, Laki sarok végállomást. Az építés idejére ideiglenes végállomásnak a Csömör, Fecske utca megállóhelyet jelölték ki. Az autóbuszok menetrendje nem változik.

Az építkezés ideje alatt a közlekedők ideiglenes terelőúton, csökkentett sebességgel (30 km/h) haladhatnak.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett táblákat, valamint fokozott óvatossággal közlekedjenek az építési munkálatokkal érintett szakaszokon.

A beruházás tervezetten 2014. június 30-ra készül el.

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként a Regionális Operatív Program (ROP) keretében valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végzi nettó 53 805 416 Ft értékben.

2014. május