FORGALMI REND VÁLTOZÁS A HATVANI VASÚTI HÍDNÁL

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő hatvani vasúti híd környezetében a kivitelező megkezdte a 3. sz. és a 21. sz. főutak ideiglenes terelésének kiépítését.

A munkálatok miatt forgalomlassító és terelő táblákat helyeznek ki.  Az autósok 30 km/h-s sebességkorlátozásra számíthatnak a Radnóti tér és a Mártírok tere közötti útszakaszon.

A kerékpárosok és gyalogosok várhatóan május 18-ig nem használhatják a hídon a Tüzép telep felőli járdát, valamint a 21-es út Mártírok terén a park mellett lévő járdát sem.

Előreláthatóan május 19-én, 9 órától a forgalom a már kész, teljesen leaszfaltozott terelő utakon haladhat.  A 3. sz. főút út esetében két forgalmi sávot és egy járdát építenek ki, a terelő út a jelenlegi hídra vissza fog kanyarodni. A 21. sz. főútnál is két forgalmi sávot alakítanak ki. Ezt követően elbontják a csomópontot, hogy megkezdjék az új híd és a körforgalom építésének közvetlen előkészítését, aszfaltbontással és földmunkákkal.

A víztorony felőli járdát (déli oldal) várhatóan 2014. május 19-től lezárják, ezért csak az északi oldali új járda lesz használható.

Tervezetten május 19- ig, a 21-es úti buszmegállókat áttelepítik a Rákóczi út 2. és Bercsényi út 4. sz. elé.

Hamarosan megkezdődik a Mészáros Lázár u. előtti gyalogos aluljáró építése is. Szeptember végéig a munkálatok ideje alatt a Mészáros Lázár utcát zsákutcává alakítják a 3. sz. főút irányába.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező K-H Hatvan Konzorcium arra kéri az autósokat, a gyalogosokat és a kerékpárosokat, hogy figyeljék a kihelyezett táblákat, valamint fokozott óvatossággal közlekedjenek az építési munkálatokkal érintett szakaszokon.